Minunile încep cu soarele-răsare

Bună dimineața, 26173_101412773235556_6782115_n
Au trecut 5 ani de când viața mea s-a schimbat la 180 de grade și a venit vremea să fac publică această bucurie. Dar până să fie această schimbare să vedem povestea schimbării.

Odinioară, la vârsta de 12 ani, am avut parte de prima operatie pe coloana (compresie toracală T12) iar la 6 luni distanță o a doua operație (angiom epidural T12). După aceste 2 minunații m-am ales cu o parapareză spastică de toata frumusețea. Mai pe înțelesul tuturor, chișoruțili nu mai țineau trupșoru fraged și imberb în poziție verticală, foloseam cu succes un cărucior pentru deplasări.

Cu minte puțină și ceva consecvență am decis să nu depind de nimeni și mai ales de vreun utilaj pentru deplasare (nu luați în calcul autoturismul, da!?). Urmare operaței m-am ales cu o cifoză proeminenta la pachet cu un mers de rață de toată frumusețea. Evident că am urmat niște reprize intese de kinetoterapie (din romanescul “chinuită terapie”) astfel: 3 luni la sanatoriul de recuperare Gura Ocnitei de pe lângă Târgoviste, apoi vreo 3 luni la Techerghiol (langa Constanța), apoi iar 6 luni la Gura Ocnitei, iar la Techerghiol… și uite așa am început să mă deplasez fără sprijin.

Au urmat ani in șir (vreo 15) de ședințe de kineto dar starea mersului și curbura coloanei au stagnat. Nici o modificare. Așa că am decis să nu mai fac nimic în această privință și în mod evident, lucrurile s-au agravat.

Acum începe bucuria, în vara lui 2011, la insistențele unui prieten drag, am ajuns la Fundatia Varuna Fundatia Varuna Sceptic, neîncrezător, sătul de kineto până peste cap, autoconsolat și dezinteresat, m-am trezit într-un mediu aparte față de tot ce văzusem până atunci.

Dupa ce am facut cunostință cu Dl. profesor Costel Stan, fondatorul Fundației Varuna, am cerut permisiunea pot să mă uit o oră la procedeul său de terapie (mai târziu aveam să aflu că se numește MMT – Mixt Manual Therapy) să văd dacă merită efortul. După o oră, fără să mai stau pe gânduri, de a doua zi m-am programat și a început schimbarea vieții mele.

Din prima ședintă, coloana vertebrală s-a îndreptat fizic cu 7 cm, am castigat in lungime 7 cm!!!

Au urmat apoi 400 de sedințe de terapie, la început câte 2 ședințe pe săptămână, întotdeauna zile consecutive, apoi a urmat 1 sedință pe săptămâna, apoi iar 2 pe săptămână, totul în funcție de evoluție și starea de sănătate. Chiar și acum merg la o sedință pe săptămână. Ori de câte ori am fost programat, că aveam ori nu aveam bani am fost lucrat cu același drag și cu aceeași atenție. Pentru că veni vorba despre bani, pe masa de la intrare e o cutiuță în care, fiecare poate dona o sumă de bani, atât cât consideră. Niciodată, nimeni nu mi-a impus vreo sumă minimă și mai mult de cât atât, nimeni nu m-a întrebat dacă am donat sau nu. Cel mai mult m-a mirat faptul că nu se primeau donații din partea părinților care veneau cu copii la terapie.

Revenind la subiect, Dl Costel Stan m-a povestit cu lux de amanunte care sunt posibilitățile reale ale terapiei ținând cont de faptul că nu mai an 20 de ani, ca nu aveam mușchi să susțin scheletul și că aveam o stare fizică a unui bătrânel de 70 de ani, gata să rămână în cărucior. M-a învățat ce trebuie să fac și am facut. Acolo, prin terapie, mi s-a aliniat simetria corpului care era total rotit spre dreapta, iar restul depinzând numai de mine, numai de consecvența mea, de lucru cu mine acasă.

Am început timid cu exerciții fizice simple, urmate de exerciții complexe, toate adaptate de dl profesor Stan pentru mine, stând și lucrând cot la cot cu mine timp de atația ani, pentru ca acum, adica acum, când scriu acest articol vă pot spune despre minunile ce s-au petrecut în viața mea.

Am mers în Piatra Craiului un traseu de 40 de km în 2 zile, timp în care am urcat Valea Crapaturii plina cu gheață. Aș întreba, oare câti dintre voi mai sunteți în stare să faceți asta dupa 40 de ani?

Mai nou, împreună cu dl Costel Stan am reușit să fac 225 de genofelxiuni, 225 de flotari, 225 de abdomene și 225 de extensii într-un singur antrenament de 90 de minute.

Lăsând la o parte performanțele fizice care au depașit cu mult media celor care pot face asta, vă spun că la Fundația Varuna am găsit mereu, ori de câte ori am ajuns acolo, o oază de bucurie și tihnă, un loc în care uiți de supărare, uiți de mâhnire și agresiune.

Fundația Varuna este un Univers de Bucurie și Tihnă.

Toți oamenii frumoși care lucrează în genunchi pentru mine merită tot respectul pentru toate minunile care se petrec acolo. Am văzut cazuri de hernii de disc rezolvate după câteva sedințe, am văzut caz de clavicula rupta și reparată în 4 săptămâni, am cunoscut un caz de dublă fractură de femur la ambele picioare care după un an, merge și aleargă, am văzut oameni venind cu dureri inimaginabile de spate, plecând de acolo veseli fără dureri, am văzut oameni în cârje care la plecare am mers fără sprijin…toate acestea adunate sub numele de Fundația Varuna.

Vreau să mulțumesc lui Tudor și Dianei că m-au dus la Fundația Varuna și în mod special tuturor celor care de-a lungul a 5 ani au stat în genunchi lângă mine dându-mi bucuria lor, dăruirea lor și fără excepție, față de toți cei care vin la terapie.

Mulțumesc Fundația Varuna!!!
Mulțumesc Costel Stan!!!

Posted on by cdmitroi Posted in Între Cer și Pământ

Add a Comment