Ce face vinul din om….

Bună dimineața.

Stăteam într-o seară de minciuni cu prietenul meu Yuri.  Ca de obicei, din vorbă’ n vorbă și din pahar în pahar, downloadajungem să vorbim despre religie, ca orice alcoolici anonimi și/sau amatori, precum profesorii în mimat de competențe.

Trecem în revista religiile orientale cu specific și asemănari, ajungem să discutam de politeism și monoteism, de zeii greci și romani, despre creștinismul cel mult schismuit , despre cruciade, ba chiar despre cei 4 Evanghelișiti, care de fapt erau 3, numiții Luca și Matei …ce mai! am fost plini de spiritualitate, iar îndoiala nu își are locul.

Am disecat biblia și dogmele de acolo, întamplări, legi și proroocii, apoi a intrat pe masa de autopsie Noul Testament propăvădit de Isus (sau IISUS cum zic habotnicii, (să nu îmi iasa vorbe)) și așa, încet- încet am ajuns la începutul secolului 20 cu New Edge, cu toți spiritualii ce s-au desprins din asta.

Concluzia? Toți au dreptate!!!

Totuși mai avem un aspect ce se prefigurează în secoulul  XXI, când noi, oamenii, suntem în plină asceniune informațională luând parte la nașterea unei noi religii: “Noua Religie Google”. Că doar pe Google găsești răspunsul la orice întrebare. Nu există om pe planeta asta care să fie în posesia unui gadget conectat la internet și să nu acceseze google cel puțin o dată pe zi, să nu caute acolo adevăruri, fapte, minciuni, realități virtuale, ba chiar să găsescă răspunsuri la întrebări neîntrebate…. Toate “adevarurile” sunt pe google.

Dar cum fiecarei religii trebuie să aiba reguli și îndrumări, înlocuitorul bibliei este Wikipedia. Tot ce există, se definește pe Wikipedia. Oameni, fenomene, lucruri…totul se găsește în bibila Wikipedia.

Toate religiile au un personaj feminin? Bun, acum o avem pe Fecioara Maria gata întruchipată pe Youtube si/sau Instagram.

Satana, personajul negativ, plin de umbre și tenebre fapte,  este nimeni altul, inimaginabilul site (uri) cu XXX.

Sfântul Petru se joacă și împarte păreri și destine pe Facebook….

Se mai pot găsi asemănări în multe instrumente ce le găsim azi pe veveve, trebuie să ai nițică imaginație și muuult jin, restul vine de la sine.

Acum, prietenii mei spirituali și creștini sper să nu se supere pe mine, este doar un pamphlet (sau nu).  Dacă vă luați de mine că sunt Satanist, vă dovedesc cu lux de amănunte cât de necreștini suntem.

În rest… Bucurie-Tihnă și Consecvență.

Posted on by cdmitroi Posted in Între Cer și Pământ

Add a Comment