Oriunde mă voi afla, nicăieri ca-n țara mea

Prietenii știu de sloganul:

Oriunde mă voi afla,
Nicăieri ca-n țara mea,
Țara mea America….

America, pământ românesc
Jos cisma, din America!!!

Ieri am povestit cu un bun prieten despre un oarecare cățel, pe nume Sven, care s-a apucat de scris, căutănd în meandrele necunoscutului explicații despre viață, despre patriotism și multe altele.
Iata ce zice Sven:

“La 20 de ani am decis sa raman in Romania .Cuvinte precum patrie , popor natiune ma emotionau .Eram convins ca pe acest plai , romanii sunt cei mai curajosi  si demni dintre oameni .

Recitam in gand poeziile lui Eminescu si cantam la chitara cantecele  patriotice ale lui Paunescu .

Sa nu ma intelegeti gresit azi nu imi este rusine ca sunt roman , imi este rusine ca alti sunt romani .Astazi traiesc in Romania intr-o societate speriata pe care nimic nu o mai misca . Romania pe care o stiti voi(cei plecati)  probabil mai traieste in discursurile lui Dan Puric si cantecele lui Tudor Gheorghe . In rest este un scandal permanent  in care sportul national este datul la gioale , sa moara si capra vecinului  sau sa moara vecinul si sa-I iau eu capra .

Valoarea , respectul pentru munca bine facuta au murit , important este sa fie ieftint sau daca se poate gratis .

Educatia este inexistenta , de curand am intrebat un tanar ce carti ii plac .M-a privit ca  pe un martian si dupa o perioada indelungata de gandire mi-a spus simplu SF.I-am cerut sa-mi dea macar un titlu .Raspunsul a venit simplu Harry Potter .

Mi-a adus aminte ca la varsta lui aveam abonamente la 3 biblioteci si citeam tot ce imi cadea in mana .Se pare insa ca nu mi-a folosit la nimic , din moment ce imi este imposibil sa comunic cu cei de varsta lui .

Romania  (asa cum o stiti voi ) se scufunda si asta nu e vina cuiva .Orice sistem tinde sa se erodeze din interior .Am crezut ca e vina politicului si politicianismului , intr-o zi mi-am dat seama ca politicieni nu sunt decat o reflexie a societatii in care traim. De fapt din 4 in 4 ani se fac alegeri doar pentru a sti si UDMR  cu cine va guverna .Nimic nu se schimba totul e etern .

Traditile frumoase sarbatori precum Pastele si Craciunul sunt goale de continut . Ne ducem la biserica dupa care transformam sangele Domnului in spritz .Totul este un gratar permanent cu mici si bere  si neaparat  manele  .

Omenia , pilda bunului samaritean , al vecinului saritor nu mai exista .Un vecin de-al meu a facut imprudent sa lezeze cu apelativul “zat” o pisica .Nu a stiut ca aceasta se bucura de protectia sus pusa a unei babe de la parter .Asa ca baba il astepta in fiecare zi ,cand venea de la service si agata de usa liftului o placuta cu “asccensor in reparatie “ .Vecinul statea doar la etajul 10 .
…………….
Nu stiu incontro ne indreptam si unde vrem sa ajungem .In Romania orice drum este o aventura cu surprize si in mare parte neplacute .
Nu avem siguranta pe nimic , si nici nu cred ca mai speram in ceva , sau traim cu convingere a ceva .Suntem demoralizati , debusolati si nimic nu ne  mai multumeste .”

Textul e copiat de aici

Posted on by cdmitroi Posted in Între Cer și Pământ

Add a Comment