De prin benzinariile patriei

Am tot auzit atatea stereotipuri de limbaj ce ma zgarie pe timpan mai ceva decat creta aia ieftina din liceu ce ungea tabla de sticla la orele de matematica, incat nu mai pot. Stau si pierd timpul cu o cafea in fata si vad niste membri ai societatii noastre adunati la un loc. Neputand sa ma abtin incep sa ii ascult. Printre sunetele nedeslusite emise de dansii imi atrage atentia sintagma “frate, ma intelegi?”. De nenumarte ori l-am auzit folosindu-se printre alte onomatopee sau printre cuvinte precum bani, sute, mii, audi, bemveu, aur, toate fiind legate de mereu acelasi “ma intelegi”, dar ca acum parca niciodata.

Eu unu ma chinui sa gasesc sensul frazelor, dar nu reusesc, ma-ntelegi! Nu ma pot dezmetici.

Gloata asta de esuati e cuprinsa de o forfota incredibila. De vorbit vorbesc toti,  toti ii acopera pe toti din jur pentru ca tipa, rad fals, pufaie pe nas, scot sunete fara noima. In felul lor de a vorbi, vocalele sunt  surde si auzi cum totul aerul iese numai pe nas de parca ar fi  locomotivele alea vechi cu abur.

Mi-e sila de  juramintele aruncate in van  si deduc fara doar si poate, ca sunt siguri pe lume, ca sunt niste orfani, fara de mama (ca e moarta la 2-3 secunde), fara de copii(ca si ei saracii e morti din 2 in 3 cuvinte) Asta vad eu acum, o gasca de babuini aciuiti la o masa inconjurata de 10 saune si pe masa stau 4 sticle da apa plata cu lamaie si doo cafea  “iexpreso” undeva intr-o benzinarie prin Miticaland. Nu mai pot! Ma-ntelegi?

cdmitroi-cel-de-neinteles!

Posted on by cdmitroi Posted in Între Cer și Pământ

Add a Comment