MONARCHY la lansare

In frumoasa zi de unsprezece Florar 2012, am mers cu drag la lansarea prietenilor de la Monarchy.
Dupa ani de asteptari si lupte interminabile, au izbutit sa puna cap la cap MIDI-urile si track-urile cu istetime, cu iscusinta si munca asidua, lasandu-ma cu urechile cascate la lansarea primului lor album de studio. E de belea!
Da, se observa maturitatea lor, se leaga instrumentele intre dansele de parca ar fi pe-acolo o cordelina, obligandu-l astfel pe vocalul lor sa scota tot ce e mai bun din el.
Lansarea in sine a fost cam palida, poate si din motivul ca instrumentul ce raspunde de voce avea probleme cu costitza. Ibanezu cu corzile subtiri a emis sunete care mi-au amintit placut de vremurile in care imi stricam cervicala zbuciumandu-mi neuronu. Corzile portocalii au vibrat frumos sustinand tobele pe ritmuri energizantre. Pianistul nostru s-a depesit pe el insusi, apasand clapele intr-un mare stil.
Mi-a placut tare mult ca le-au fost alaturi Balauru de la Tropper, Aura si Mihai de la Steelborn.
Toate piesele tinerilor sunt lucrate amanuntit, studiate pe-ndelete si amplifica mai mult dorinta mea de a le spune ca sunt initiatorii stilului Energy Metal.
Lumea incepe sa ii placa sa le aprecieze valoarea, sa constietizeze ca au de a face cu o trupa inchegata, profesionista, care nu lasa loc de greseli la capitolul compozitie, interpretare, ritm si sunet.
In ceea ce priveste albumul sunt un pic speriat de coperta dar cum gusturile nu se discuta.. Ma voi opri aici.
Versuri bune, mesaj pe intelesul tuturor… sau nu.
Ei, Felicirari MONARCHY!
Imi pare rau ca nu le-am retinut numele componentilor trupei si care era scopul lor pe scena, pentru ca Dragos cu costitza-i a pomenit vag sau chiar de loc despre energicul Hertz, despre agitatul Marian, despre seriosul Cornel ori despre grabitul si oxigenatul Iulian.
Dragilor, sper sa aveti un turneu cat mai bun, sa adunati cat mai multi adepti ai muzicii voastre si Tot Inainte!
Va imbratisez cu drag dragi Monarchy-shti cu cehash si abia astept sa bem si noi o bere asa cum se cuvine, cu tricouri si autografe pentru iremediabilul si iritantul cdmitroi.

cdmitroi-reporterul de dupa concert

 

Posted on by cdmitroi Posted in Între Cer și Pământ, Muzică și Muzichie

2 Responses to MONARCHY la lansare

 1. emil mitroi

  wercfjweiojdc

 2. Ovidiu

  Asa cum ai promis a aparut in sfarsit cronica concertului de lansare a albumului Monarhy. Multumesc mult ca mi-ai spus si mie dupa concert ca era lansarea primului lor album. De pe scena eu nu am auzit asta. La fel cum nu am auzit nici cum ii chema de membri trupei. Probabil ca a fost din cauza stilului energic de a canta, sau a zgomotului din sala.

  Oricum pe ansamblu a fost un concert bun, cu muzica de calitate.
  Succes in continuare Monarhy.
  Don’t forget your origins

Add a Comment