All Romania is under construction

sursa: enational.ro

sursa: enational.ro

Am inteles de la radio (singura sursa de informare oficiala) ca zilele acestea MiticaLand e in mare sarbatoare, ca se implinesc milioane de ani de cand ciobanu Bucur a cotropit Codrii Vlasiei, aciuindu-se pe malurile Dambovitei ce frumos curgatoare si limpede ca cristalu si ca muncipalitatea s-a apucat de suflecat manecile camesilor, lunad ce coarne berbecutu lui Bucur cel urat mirositor si murdar, incercad din rasputeri sa faca curatenie in “centrul istoric”. Despre vesnicul santier din centrul orasului meu natal pot sa am doar cuvinte de lauda, terase, tarase, terase, pipitze, pipitze, pipitze, galagie, galagie, galagie, moloz, moloz, moloz si in rest frumos.
De ce oare numai de sarbatori campenesti mai marii urbei se trezesc la realitatea in care ne trambalam din nord in sud si din est la vest? Un pic de continuitate?? ce ziceti, ne-ar strica? un pic de atitudine??? hmmm.
Aseara m-am intalnit cu prieteni minunati si am pasit in ultra vestitul si inegalabilul Han al lui Manuc pentru prima data, dupe aproape 4 decenii de Mitic redutabil si respectabil. Armonia dintre anii de glorie ai hanilui si zilele in care traiesc e starsa. Nu-i bai. Poate nu voi mai ajunge acolo.
Am comparat centrul Mitic cu centrul Sibiului ca un carcotas vehement si parca-parca acolo e mai asezat, mai la locul lui. Pe strazile inguste din citadela lui Mitica e asa o aglomerare de de toate, inghesuiala, zgomot (bine ca nu e muzica la fiecare terasa ca iesam rupt de urechi) ca nu stii ce sa faci, sa fugi care incotro, ca uiti de el, sa ce? Unde e protectia civila? Un mic cutremur mai simtitor si mor oamenii pe capete nu de daramaturi ci calcandu-se in picioare pt ca nu au pe unde fugi.
In urma cu 4-5 ani, un amic din tara lui Obama mi-a zis la plecare, dupa 5 zile petrecute impreuna in tarisoara mea ca “All Romania is under construction”
Am asa un sentiment ca nu s-a terminat, deocamdata, nimic din 1980 pana acum.
Ce ar fi ca de ziua nationala sa se termine santierele incepute, ce-ar fi ca de ziua bucurestilor sa se termine cu strazile desfundate si cu maldarele de moloz prin care iti cureti pantofii ce curatenie, ce-ar fi ca de ziua nationala sa se termine podul de la Chitila…ce-ar fi?

cdmitroi-cu diverse mici nemultumiri.

Posted on by cdmitroi Posted in Diverse

One Response to All Romania is under construction

  1. Mircea

    Foarte interesant articol. Ma bucur ca exista oameni care impartasesc lucruri utile cu noi ceilalti.

Add a Comment