23.09.2011 – Soarele la echinocțiu

Maine 23 septembrie 2011, pe la orele 12:04  gata cu vara, gata cu zile lungi. Soseste toamna.  Soarele va lumina pamantul din emisfera nordica (la latitudinea tarii noastre) la un unghi de  45° urmand ca pana la solstitu de iarna sa tot scada acest unghi pana la 23° si 27′. Soarele va sta pe cer 12 ore ca apoi sa faca nani alte 12, si asta numai maine ca apoi va merge la culcare odata cu gainile (sau invers?).

E momentul in care oamenii se aduna de pe coclauri, se retrag spre case, lasand loc toamnei sa isi faca simtita prezenta prin temperaturi mai scazute, cu ceva ploi reci…pentru ca e timpul ei.
E momentul sa ne retragem si noi sa privim mai mult in interiorul nostru, sa ne cunoastem mai bine si cum spunea un bun prieten sa stam vraiste langa cei dragi, pentru ca vara nu am avut timp de asa ceva. Toata vara am tot babanait pe la mare, pe la munte, petreceri campenesti cu mult zgomot cu multa lumina, da, ne-am bucurat de lumina soarelui ca acum sa cautam in noi ce am semanat si ce s-a copt dupa o vara calda si vesela, sa vedem cu ce am ramas, ce am invatat.
Toamma se vede rodul muncii noaste.
Nu fiti tristi, fiti voi cu voi si bucurati-va.

cdmitroi-privind viata la echinocț.

Posted on by cdmitroi Posted in Diverse

2 Responses to 23.09.2011 – Soarele la echinocțiu

  1. Pingback: La plimbarea prin blogosferă (15) | Rontziki

  2. 1Q

    Frumos noul look dar parca vinzi gresie sau vopsele dupa patratelele colorate din Logo.

Add a Comment