Incredibila biometrie

Am inceput de 10 minute sa caut pe internetu romanesc sa gasesc un site cu informatii utile privind actele(si taxele, evident) necesare preschimbarii pasaportului. Ei bine, pe site-ul ministerului de interne esti de-a dreptul iritat de pasapoartele simple electronice (biometrice). Nu gasesc nicaieri (probabil o fi, dar eu nu am vazut in 3 secunde) ce acte sunt necesare acestei preschimbari (de nu i-o fi spus inlocuire nu stiu). Inteleg ca ma duc ca bizonu pieptanat in fata ghiseului si zic “tantiii, vreau si io un pasaport dala complicat triometric” si na poza, na amprenta, da cu batzu…hopa-hopa pashaporu.. Acu, ca tot veni vorba de biometrie si triometrie incep sa tremur de frica cu gandul ca voi fi luat prin surprindere de vreo asistenta (nu ca mi-ar parea rau) cu un mare ac (sau cleste) in mana incercand sa imi smunga 2-3 bucati de ADN sa ma biometrizeze la pasaportul simplu.
Prin urmare, ma voi deplasa eficient pana la cel mai apropriat chiosc de pasapoarte sa vaz ce vor aia de la mine, ce acte, ce ana-lize tre sa mai scot din mine, sa obtin si io in regim de urgenta la 20 de zile un triometric dala simplu.
Ma tot gandesc, cum e pasaportul complicat? Va cuprinde oare si ce-lulele mele sterm or sperm? Habar n-am, dar promit ca voi detalia aici tot ce am infaptuit in obtinerea pasaportului simplu biometric europeanao-damboviteano-danubiano-pontic romanesc si cate mostre de ADN+ARN am lasat pacolo. Chiar, saliva contine ADN si ARN???
Doamne tine-ma!!

cdmitroi – (hai ca am exagerat un pic)

update 1: am gasit info, cum ca, tre sa merg personal cu cartea de identitate in mana(cica nu poti delega si degetele pentru amprenta), cu pasaportu vechi si cu nenumarate taxe de vreo 300 lei daia noi (roni cum ii mai spun altii sau chiar romi) la taraba de pasapoarte. Luni facem incursiune in necunoscut, ca in absolut am factu-o dimineata, cautand informatii.

Posted on by cdmitroi Posted in Diverse

Add a Comment