Capra cu trei iezi in 2011

Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu se dadeau pe net pe fel de fel de situri interzise minorilor si portaluri cu jocuri care mai de care mai dure, iar cel mic se juca numai soliter cand e liber la computer. Vorba ceea: “Sunt cinci degete la o mana si nu ai pe toate ghiuluri ca manelistii”. Intr-o zi, capra da un mass in grup si isi anunta iezii scriindule:

– Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in Billa si Kaufland ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi, sa activati firewall dupa ce dau eu logout, ascultati si voi ceva muzica pe ipod si sa nu cumva sa deveniti idle pe net pana nu veti primi prin bluetooth un mp3 de la mine. Cand voiu veni eu, am sa va dau printrun popup de stire mp3iu, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Mamei firewall dezactivati!
Ca mama v-aduce voua:
Fulgi fitness in buze,
Lapte UHT in tite,
Drob de sare neiodata
Un borcan cu ciocolata,
Margarina fara E-uri
Apa de izvor in pet-uri
Paine bio si –un ratoi
Cu aroma d-usturoi.

Astept o confirmare de la voi!!!
Mesajele de la iezi au venit destul de repede dar s-au dus in spam pentru ca iezislorii trimitreau mesajele de pe IP  aflate in blacklist.
– OK, scrisesera iezii.

Degeaba, capra iesise  de pe net. Intre timp isi trecu statusul pe Facebook “plecata la cumparaturi”, iar la cel de pe YM scrisese “AFK for 1h, gone shopping.
Dar vorba veche: “Windowsu are mari probleme de securitate”, un haker de lup – s-apoi stiti care? – chiar cumatrul caprei, care de mult pandea un prilej sa viruseze reteaua caprei si sa ii ia toate contactele de pe YM FB si Outlook, instalase un spy pe serverul caprei, a vazut statusul de pe YM, si mai mult, era cu ochii pe activitatea caprei pe retelele de socializare dand refresh din minut in minut, a trimis un spam ascuns catre iezisori cu mp3iul caprei proaspat interceptat. Nu a observat insa criptarea caprei si mesajul a ajuns la iezisori destul de truncheat si plin de bag-uri:

Trei iezi cucuieti,
Ca mama v-aduce voua:
Lapte UHT in tite,
Un borcan cu ciocolata,
Apa de izvor in pet-uri
Cu aroma d-usturoi.

 

Vazand asta, iezisorii au dat ignore lupului ori de cate ori acesta gasea cate un port deschis.
In zadar s-a dus lupu la internet café sa caute alte porturi deschise(pentru ca tocmi I se terminase bateria de la Blackberry) ca iezii erau deja in aleta si reusisera sa programeze routerul care nu mai accepta pachete decat de la PDA-ul caprei.
Intre timp, iedul cel mic a cautat pe forumuri alte jocuri relaxante…fratii lui tocmai crease un server de CS invitandul si pe mezin la macel.

Intrun tarziu a venit capra de la shopping cu cardul gol. A trimis mesajul iezilor, a intrat in casa si, dupa ce iezii i-au povestit cele intamplate, capra a intrat pe emag si si-a cumparat un antivirus si un antispy cu licenta, cel de pana acu fiind crackuit de berbecul anonim.  Apoi povestea spune ca s-a apucat de linux si lupu nostru a murit de ciuda, pentru ca era destul de conservator si nu voia sa schimbe Windows OS. S-a consolat si acum asteapta noul OS de la Google si poate-poate ii vine de hac caprei. Se mai zice ca, baza de date a caprei e destul de mare si de asemenea capra a ramas cu o dilema. Oare capra e animal sau….?

povestea ramane deschisa. Astept propuneri

adaptare dupa “Capra cu trei iezi” de Ion Cranga facuta de cdmitroi

 

Posted on by cdmitroi Posted in Între Cer și Pământ

3 Responses to Capra cu trei iezi in 2011

 1. iulian

  N-am mai ras de mult cu atita pofta. Imi place ideea de capra cu trei iezi in secolul XXI. Poate incerci si cu povestea porcului sau fat frumos.. asa de control.

 2. Razvan

  :))

  se pare ca de fapt nu a avut o problema cu criptarea…. dar a pierdut pachete :)

 3. Escu

  Bai..lupul o sa bage un atac DDOS si o sa crape serverul caprei, de pe 200.000 de BB-uri simultan :D
  Dupa ce lupul o sa le rescrie ultima linie de cod, iezii vor ajunge la EOF.

Add a Comment